sâmbătă , februarie 4 2023
Breaking News
Home / Turism / Cetatea Fortificata Prejmer

Cetatea Fortificata Prejmer

Este cetatea fortificata Prejmer cunoscuta de catre straini?

Cetatea fortificata Prejmer este un obiectiv turistic de pe raza judetului Brasov. Persoanele care locuiesc in acest judet cu siguranta au vizitat cel putin odata cetatea si biserica fortificata Prejmer.

Foarte multe persoane din alte judete ale tarii au auzit de asemenea sau au vizitat acest obiectiv turistic. Acum apare urmatoarea intrebare: Este cunoscuta cetatea Prejmer si de catre straini?

Raspunsul acestei intrebari il puteti afla citind articolul pana la final. In plus, aveti posibilitatea de a descoperi multe informatii interesante despre aceasta cetate si despre biserica fortificata.

Biserica si cetatea fortificata Prejmer

In primul rand trebuie sa va reamintim faptul ca biserica si cetatea fortificata Prejmer se afla in judetul Brasov. Distanta dintre Brasov si Prejmer este de 15 kilometri. In apropierea comunei se afla Valea Oltului si Muntii Intorsurii.

Cetatea Fortificata PrejmerValea Oltului se afla in sudul comunei Prejmer, la 5 kilometri departare. In zona de nord a comunei, la 10 kilometri departare se afla Muntii Intorsurii.

Turistii care isi doresc sa viziteze acest obiectiv turistic trebuie sa stie ca accesul este usor in localitate. Exista legaturi cu orase precum Brasov sau Sf. Gheorghe pe cale ferata sau pe sosea.

Obiectivul turistic de la Prejmer

Atunci cand discutam despre obiectivul turistic din aceasta localitate ne referim la biserica si la cetatea fortificata Prejmer. Constructia bisericii fortificate a inceput in anul 1218, bazele fiind puse de catre Cavalerii Teutoni.

Acestia au fost insa rapid expulzati din Tara Barsei. Cei care au ocupat acel teritoriu (calugarii cistercieni) au finalizat constructia. Asadar, in aceasta comuna brasoveana exista o biserica veche care dateaza inca din secolul al XIII-lea.

Referitor la cetatea fortificata Prejmer, aceasta a fost construita in secolul al XV-lea. In mod evident, scopul acesteia a fost acela de a apara biserica dar si locuitorii comunei de invazia tatarilor si a turcilor.

Acesti inamici patrundeau cu usurinta in Transilvania prin Pasul Buzaului. Oamenii insa se adaposteau si se aparau cum puteau mai bine prin gurile de foc ale cetatii.

In prezent, cetatea fortificata este un obiectiv turistic foarte important al judetului Brasov. De fapt, este cel mai vechi obiectiv turistic al orasului si este cunoscut in toata lumea.

Acest lucru se datoreaza faptului ca a fost inclus in Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO in anul 1999. Din acel moment, biserica fortificata dar si cetatea Prejmer au devenit cunoscute in toata lumea.

Deci, putem spune fara sa avem teama de a gresi, ca turistii straini au auzit cel putin odata de cetatea Prejmer. Tot referitor la aceasta cetate, mai avem un amanunt foarte interesant de mentionat.

Asadar, aceasta cetate fortificata Prejmer este notata in faimosul Ghid Turistic Michelin, cu trei stele. In ciuda faptului ca in Romania exista multe alte obiective turistice mai mult sau mai putin cunoscute, doar acesta are trei stele Michelin.

Concluzie

Cetatea fortificata Prejmer se afla dupa cum am mentionat, in judetul Brasov, mai exact in comuna Prejmer. Alaturi de biserica fortificata, cetatea Prejmer reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice ale judetului Brasov.

Dat fiind faptul ca a fost inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, acest obiectiv turistic a devenit cunoscut in toata lumea. Deci, se poate spune ca turistii au toate motivele din lume pentru a vizita cel putin odata cetatea fortificata Prejmer si biserica fortificata cu acelasi nume.

About optica.brasov

Close