duminică , noiembrie 27 2022
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii In Revit 3D BIM

Proiectare Instalatii In Revit 3D BIM

Cele mai importante informatii despre o proiectare instalatii in Revit 3D BIM

Cand vine vorba despre proiectarea instalatiilor pentru diverse cladiri, solutia consta intr-o proiectare instalatii in Revit 3D BIM.

Exista o multime de argumente datorita carora am facut aceasta afirmatie. In continuare va invitam sa ramaneti alaturi de noi si sa descoperiti cele mai importante detalii referitoare la Revit.

Avantaje proiectare instalatii in Revit 3D Bim

Revit este unul dintre cele mai utilizate programe BIM, cu o interfata excelenta pentru utilizator.

Este utilizat pe scara larga in industria de arhitectura si inginerie pentru a lucra la proiectarea si dezvoltarea domeniului de lucru. Este, de asemenea, utilizat in faza de post-constructie pentru Desenele As-built, Facility Management etc.

Desi exista si alte solutii software BIM disponibile pe piata, Revit este cel mai popular software care este utilizat la nivel global. In continuare descoperiti motivele pentru care acest software se bucura de o foarte mare popularitate. Aceste motive sunt de fapt avantajele pe care le are de oferit.

1. Caracteristici parametrice

Modelele Revit sunt de natura parametrica si aceasta este una dintre caracteristicile cheie pe care arhitectii si companiile de constructii iau in considerare sa treaca de la CAD la serviciile de modelare BIM. Aceasta inseamna ca modificarile pe care le fac modelului 3D se pot reflecta automat in planurile 2D si invers.

Proiectare Instalatii In Revit 3D BIMCaracteristica parametrica economiseste mult timp si eforturi. De asemenea, reduce drastic indicele de eroare. Exista multe companii care inca nu cunosc beneficiile pe care acest software le poate oferi. In loc sa se gandeasca la investitii, companiile ar trebui sa se gandeasca la beneficiile pe termen lung.

2. Redundanta zero

Nu exista repetari de lucru atunci cand lucrati cu Revit. Deoarece modelul BIM are toate datele de constructie intr-un singur model, devine usor sa le accesati si sa le utilizati in diferite scopuri. Orice modificare pe care o faceti oricarei parti a modelului se traduce imediat in toate celelalte zone.

Acest lucru reduce timpul de constructie si de asemenea, erorile in timpul constructiei. Orice probleme in proiectare sunt identificate in timpul etapei de proiectare si dezvoltare, astfel incat constructia este mai rapida, fara modificari majore in model.

3. Analiza energetica

Revit ajuta in mare masura la proiectarea durabila a cladirilor. Ofera interoperabilitate multor instrumente de analiza si plug-in-uri care ajuta la analiza energiei. Pe langa modelarea 3D BIM, ofera de asemenea, „Analiza energetica” 6D si „Managementul instalatiilor” 7D pentru structuri complexe de cladiri.

4. Modelare as-built

Revit accepta de asemenea serviciile de modelare de scanare catre BIM folosind Recap. Scanerele laser capteaza structura existenta in formate de nor de puncte. La randul lor, acesti nori de puncte sunt convertiti in modele 3D BIM folosind Revit.

Aceste modele As built pot fi utilizate pentru renovarea si modernizarea structurilor existente de cladiri, proiectarea de noi structuri si demolarea acestor structuri.

Din nou, flexibilitatea utilizarii Revit permite industriei sa utilizeze acest software pentru un domeniu de lucru atat de dificil. Sondajele manuale si crearea desenelor pe masura ce construite au fost inlocuite de serviciile de modelare Point cloud catre BIM.

Concluzie

Asadar, cand va ganditi la proiectarea instalatiilor locuintei, solutia o reprezinta o proiectare instalatii in Revit 3D Bim. Utilizarea acestui software ofera foarte multe avantaje. Unele dintre acestea v-au fost pe scurt prezentate in randurile de mai sus ale acestui articol.

About optica.brasov

Check Also

Proiectare Studiu De Solutie Brasov

Proiectare Studiu De Solutie Brasov

De ce este necesara o proiectare studiu de solutie Brasov? In viata de zi cu …

Close