luni , iulie 15 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Cum ajuta tratamentul de canal radicular efectuat intr-o clinica stomatologica Brasov?

Pacientii care trec pe la o clinica stomatologica Brasov, pot avea parte de tot felul de tratamente stomatologice. Tratamentul de canal radicular este unul dintre acestea, iar in randurile urmatoare vom discuta despre acest tratament.

Tratamentul de canal radicular intr-o clinica stomatologica Brasov

Acest tratament este recomandat pentru pacientii cu carii dentare extinse, dureri dentare sau nevoi de restaurare care necesita terapie endodontica. Desi exista alternative precum extractiile dentare oferite de Clinica Stomatologica Brasov , acestea tind sa fie mai putin benefice decat acest tratament care are beneficii precum urmatoarele:

1. Atenueaza durerea

Unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteti experimenta vreodata este o durere de dinti pulsanta. Disconfortul va poate distrage atentia de la munca. Nu numai ca va poate distruge productivitatea, dar va poate strica si orice timp aveti pentru a va relaxa.

Clinica Stomatologica BrasovMajoritatea durerii asociate de fapt cu un canal radicular nu este procedura in sine sau recuperarea, ci durerea cauzata de pulpa dentara infectata din interiorul dintelui in prealabil.

Un tratament de canal radicular implica de fapt curatarea nervilor deteriorati si a bacteriilor care cauzeaza toata aceasta durere, si va calmeaza durerea de dinti.

O varietate de optiuni de anestezie sunt de asemenea disponibile in timpul procedurii, pentru a face din aceasta o experienta practic nedureroasa.

2. Eliminati sensibilitatea la temperatura

Toata lumea iubeste o bautura rece cu gheata intr-o zi fierbinte de vara sau un ceai fierbinte intr-o seara rece de iarna, dar dintii infectati sau inflamati pot face din aceasta o experienta dureroasa.

Un mare beneficiu al tratamentului de canal este ca procedura indeparteaza acesti nervi deteriorati, astfel incat sa puteti reveni sa va bucurati de alimentele pe care le iubiti.

3. Previne alte infectii grave

Infectia din camera pulpei dentare a dintelui dvs. nu se va opri doar la un singur dinte. Se poate raspandi la alti dinti sau in alte parti ale corpului, distrugandu-va si mai mult zambetul si sanatatea orala.

Atunci cand pacientii renunta la tratamentele de canal, este probabil sa experimenteze umflaturi, dureri si alte infectii ale dintilor, gingiilor si altor tesuturi din gura. Aceasta infectie va poate afecta chiar si sanatatea generala, si in unele cazuri, poate pune viata in pericol daca nu este tratata.

4. Previne problemele de la schimbarea dintilor

Stiati ca dintii dvs. chiar se ajuta sa se sustina unul pe altul? Atunci cand un dinte este indepartat sau cade din cauza cariilor, acest lucru poate face ca dintii sanatosi din jur sa se miste, afectandu-va capacitatea de a mesteca corect.

In plus, va vor strica zambetul. Imaginati-va ca nu puteti sa mananci alimentele preferate pentru ca nu le mai puteti mesteca! Un beneficiu major al tratamentului de canal radicular este ca procedura urmareste sa indeparteze cat mai putin din dintele natural si sa-l salveze, astfel incat sa puteti continua sa mestecati alimentele preferate dupa pofta inimii.

5. Nu este o procedura dureroasa

De cele mai multe ori, cand oamenii se gandesc la un tratament canal radicular efectuat intr-o clinica stomatologica Brasov, isi imagineaza aceasta procedura extrem de dureroasa.

Adevarul este insa ca cea mai mare parte a acestei dureri este de fapt cauzata de pulpa degradata si infectata pe care acest tratament urmareste sa o curete.

Majoritatea pacientilor vor experimenta putina durere (unii nu o simt) dupa procedura de canal. Pacientii care au avut parte de un asemenea tratament dar si de o extractie dentara, sustin ca extractia este mai dureroasa si mai putin confortabila decat un asemenea tratament.

About optica.brasov

Check Also

Microscopie Speculara

Microscopie Speculara

De ce le este recomandata o microscopie speculara pacientilor? Exista persoane carora le este recomandata …

Close