luni , iulie 15 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Radiologie Brasov

Radiologie Brasov

Ce este radiografia efectuata in cabinetul de radiologie Brasov?

O radiografie este un test imagistic care se poate efectua intr-un cabinet de radiologie Brasov. Este un test imagistic care se foloseste de mult timp, si ajuta medicul sa vada interiorul corpului fara a fi necesara o incizie. Acest lucru ii poate ajuta sa diagnosticheze, sa monitorizeze si sa trateze multe afectiuni medicale.

De ce este necesara radiografia facuta la cabinetul de radiologie Brasov?

Medicul dumneavoastra poate comanda o radiografie pentru:

  • a examinati o zona in care va confruntati cu durere sau disconfort.
  • a monitoriza progresia unei boli diagnosticate, cum ar fi osteoporoza.
  • a verifica daca tratamentul care v-a fost prescris functioneaza sau nu.

Radiologie BrasovConditiile care pot necesita o radiografie sunt: tumori mamare, inima marita, cancer osos, vase de sange blocate, afectiuni care va afecteaza plamanii. Se mai poate cere o radiografie si cand va confruntati cu infectii, fracturi, probleme digestive, artrita, osteoporozza, carii dentare.

Pregatirea pentru radiografie

In cele mai multe cazuri, nu va trebui sa luati masuri speciale pentru radiografia efectuata in cabinetul de radiologie Brasov. In functie de zona examinata este posibil sa doriti sa purtati imbracaminte lejera, confortabila, in care va puteti deplasa cu usurinta. De asemenea, vi se poate cere sa indepartati bijuteriile inainte de a va efectua radiografiile.

Sa-i spuneti medicului sau radiologului daca aveti implanturi metalice de la interventii chirurgicale anterioare. Aceste implanturi pot bloca razele X sa treaca prin corpul dumneavoastra si sa creeze o imagine clara.

In unele cazuri, poate fi necesar sa luati agent de contrast inainte de radiografie. Aceasta este o substanta care va ajuta la imbunatatirea calitatii imaginilor. Poate contine compusi de iod sau bariu. In functie de motivul radiografiei, agentul de contrast poate fi administrat in diferite moduri, inclusiv prin inghitire sau injectie.

Care sunt efectele secundare potentiale ale unei radiografii?

Razele X folosesc folosite la cabinetul de radiologie Brasov cantitati mici de radiatii pentru a crea imagini ale corpului. Nivelul de expunere la radiatii este considerat sigur pentru majoritatea adultilor, dar nu si pentru un copil in curs de dezvoltare.

Daca sunteti gravida sau credeti ca ati putea fi insarcinata, spuneti medicului dumneavoastra inainte de a va face o radiografie. Acesta va poate sugera o metoda de imagistica diferita, cum ar fi un RMN.

About optica.brasov

Check Also

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Cum ajuta tratamentul de canal radicular efectuat intr-o clinica stomatologica Brasov? Pacientii care trec pe …

Close