luni , iulie 15 2024
Breaking News
Home / Industrie / Iluminat Public si Festiv

Iluminat Public si Festiv

De ce sunt preferate becurile LED pentru iluminat public si festiv

Atunci cand vine vorba despre iluminat public si festiv, becurile LED reprezinta principala optiune in clipa de fata. Intr-adevar, in trecut se foloseau becurile cu incandescenta sau cele halogene, dar de la aparitia pe piata a becurilor LED, acestea au devenit cele mai des utilizate.

Dar inca se folosesc si becurile traditionale. In cazul in care va intrebati care sunt motivele datorita carora sunt preferate aceste becuri, aveti posibilitatea de a descoperi informatii interesante si cele mai utile raspunsuri, in rnadurile de mai jos.

Iluminat public si festiv cu becuri LED

LED-ul inseamna dioda emitatoare de lumina si este un tip de iluminat eficient din punct de vedere energetic, care utilizeaza mai putina energie electrica decat becurile traditionale.

Iluminat Public si FestivLED-urile sunt mici dispozitive semiconductoare care sunt concepute pentru a crea lumina atunci cand un curent trece prin ele. Au o durata de viata lunga si pot fi utilizate in multe aplicatii diferite, inclusiv in luminile stradale.

Pe de alta parte, luminile stradale normale sunt becurile cu incandescenta traditionale pe care le vedeti inca in anumite localitati. Aceste becuri folosesc electricitate pentru a incalzi un filament de sarma subtire, care produce lumina pe masura ce se incalzeste.

Sunt mai putin eficiente decat luminile cu LED-uri, dar sunt inca utilizate pe scara larga datorita accesibilitatii si costurilor reduse de intretinere.

Asadar, in timp ce LED-urile pot fi calea viitorului cand vine vorba de iluminatul stradal, nu se poate nega ca luminile stradale normale isi mai au locul in lume. Ambele tipuri de iluminat au avantajele si dezavantajele lor, dar ambele sunt necesare pentru a oferi iluminare in zonele in care este nevoie.

Modul de functionare al becurilor stradale LED si al celor traditionale

In momentul in care vine vorba despre alegerea unor becuri pentru iluminat public si festiv, trebuie cunoscut modul in care acestea functioneaza. Veti descoperi informatii utile atat in ceea ce priveste becurile LED, cat si referitor la cele traditionale:

1. Becuri LED pentru iluminat festiv si public

Diodele emitatoare de lumina (LED-uri) sunt folosite pentru a produce lumina prin trecerea electricitatii printr-un material semiconductor.

Sunt mai eficiente in comparatie cu iluminatul traditional, generand pana la 90% mai putina caldura si folosind cel putin 50% mai putina energie.
Luminile stradale cu LED reduc dramatic consumul de energie si costurile.

2. Becuri stradale traditionale

Sunt utilizate becuri cu sodiu de inalta presiune (HPS) pentru a produce lumina, trecand electricitate printr-un filament de sarma pana cand straluceste si emite lumina.

Acestea sunt mult mai putin eficiente decat LED-urile, pana la 90% din energie fiind irosita sub forma de caldura si nu sub forma de lumina vizibila.

Asadar, in general, luminile stradale cu LED sunt mai eficiente si mai rentabile decat iluminatul stradal traditional. Acestea folosesc mai putina energie, genereaza mai putina caldura si dureaza mult mai mult decat becurile HPS.

Acest lucru face ca luminile stradale LED sa fie o alegere excelenta pentru oricine doreste sa reduca consumul de energie si costurile, oferind in acelasi timp multa lumina.

Cine se poate ocupa de montajul becurilor LED?

Atunci cand vine vorba despre instalarea becurilor LED pentru iluminat public si festiv, aceasta sarcina nu este pentru oricine. Trebuie ca de aceasta activitate sa se ocupe un electrician profesionist, care lucreaza in cadrul unei firme de instalatii electrice.

Exista si posibilitatea ca un electrician profesionist, care este autorizat sa lucreze pe cont propriu, sa se ocupe de montajul acestor becuri LED.

About optica.brasov

Check Also

Folie Stretch

Folie Stretch

Folie Stretch Alegeti o Folie Stretch ideala. Veti vedea ca ea va va oferi o …

Close